Tanıtım

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ bünyesinde kurulmuştur.

Bu programın amacı:

Gıda maddelerinin sağlık koşullarına ve gıda kodeksine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında çalışacak eleman yetiştirmektir. Bu bölümü bitirenler gıda teknikeri unvanı ile gıda mühendislerine yardımcı olarak çalışırlar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:

Matematik, Kimya, Analitik Kimya, Genel Mikrobiyoloji, Gıda Kimyası, İşletme Hijyen ve Sanitasyonu, Laboratuar Tekniği, Gıda Analizleri ve Kalite Kontrol, Gıda Mikrobiyolojisi, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda Kodeksi ve Standartları, Fermente Gıdalar, Beslenme İlkeleri, Baharat ve Gıda Takviyeleri, Gıda Makine ve Ekipmanları ve her türlü gıdaya özgü İşleme Teknolojileri dersleri okutulur. Derslerin uygulamaları okul bünyesinde yer alan Gıda Analiz Laboratuvarında yürütülür.

Gereken Nitelikler:

Gıda Teknolojisi alanında çalışmak isteyen öğrencilerin biyoloji ve kimyaya ilgili ve başarılı olmaları beklenir. Bu mesleğe sahip olmak isteyenler dikkatli, sorumluluk sahibi ve ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek nitelikte olmalıdır.

Mezunların Kazandıkları Unvanlar:

Bu programı bitiren öğrenciler "Gıda Teknikeri" unvanı alırlar. Gıda Teknolojisi alanında yetişen bir tekniker her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden ve hijyenik olarak üretilmesini ve saklanmasını sağlar.

Çalışma Alanları:

Kamu ve özel sektörde gıda üreten fabrikaların üretim ve laboratuvar bölümlerinde görev yaparlar. Gıda Teknikerleri, Gıda Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Biyolog, Veteriner ve Diyetisyenlerle birlikte çalışırlar.

Dikey Geçiş Yapabilecekleri Bölümler: Gıda Mühendisliği, Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Tarımsal Biyoteknoloji