GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ bünyesinde kurulmuştur.
Bu programın amacı:
Gıda maddelerinin sağlık koşullarına ve gıda kodeksine uygun
olarak üretilmesi, ambalajlanması ve depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal,
fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında
ve sonuçlarının yorumlanmasında çalışacak eleman yetiştirmektir. Bu bölümü
bitirenler gıda teknikeri unvanı ile gıda mühendislerine yardımcı olarak
çalışırlar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Matematik, Kimya, Analitik Kimya, Genel Mikrobiyoloji, Gıda
Kimyası, İşletme Hijyen ve Sanitasyonu, Laboratuar Tekniği, Gıda Analizleri ve
Kalite Kontrol, Gıda Mikrobiyolojisi, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda Kodeksi ve
Standartları, Fermente Gıdalar, Beslenme İlkeleri, Baharat ve Gıda Takviyeleri,
Gıda Makine ve Ekipmanları ve her türlü gıdaya özgü İşleme Teknolojileri
dersleri okutulur. Derslerin uygulamaları okul bünyesinde yer alan Gıda Analiz
Laboratuvarında yürütülür.
Gereken Nitelikler:
Gıda Teknolojisi alanında çalışmak isteyen öğrencilerin
biyoloji ve kimyaya ilgili ve başarılı olmaları beklenir. Bu mesleğe sahip
olmak isteyenler dikkatli, sorumluluk sahibi ve ekip çalışmasına uyum
sağlayabilecek nitelikte olmalıdır.
Mezunların Kazandıkları Unvanlar:
Bu programı bitiren öğrenciler "Gıda Teknikeri"
unvanı alırlar. Gıda Teknolojisi alanında yetişen bir tekniker her türlü
bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden ve hijyenik
olarak üretilmesini ve saklanmasını sağlar.
Çalışma Alanları:
Kamu ve özel sektörde gıda üreten fabrikaların üretim ve
laboratuvar bölümlerinde görev yaparlar. Gıda Teknikerleri, Gıda Mühendisleri,
Kimya Mühendisleri, Biyolog, Veteriner ve Diyetisyenlerle birlikte çalışırlar.
Dikey Geçiş Yapabilecekleri Bölümler: Gıda
Mühendisliği, Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Tarımsal
Biyoteknoloji