Gıda Teknolojisi programının amacı, gıda maddelerinin sağlık koşullarına ve gıda kodeksine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında çalışacak eleman yetiştirmektir. Bu bölümü bitirenler gıda teknikeri unvanı ile gıda mühendislerine yardımcı olarak çalışırlar.Gereken Nitelikler:Gıda Teknolojisi alanında çalışmak isteyen öğrencilerin biyoloji ve kimyaya ilgili ve başarılı olmaları beklenir. Bu mesleğe sahip olmak isteyenler dikkatli, sorumluluk sahibi ve ekip çalışmasına uyum sağlayabilecek nitelikte olmalıdır.Mezunların Kazandıkları Unvanlar:Bu programı bitiren öğrenciler Gıda Teknikeri unvanı alırlar. Gıda Teknolojisi alanında yetişen bir tekniker her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden ve hijyenik olarak üretilmesini ve saklanmasını sağlar.Çalışma Alanları:Kamu ve özel sektörde gıda üreten fabrikaların üretim ve laboratuvar bölümlerinde görev yaparlar. Gıda Teknikerleri, Gıda Mühendisleri, Kimya Mühendisleri, Biyolog, Veteriner ve Diyetisyenlerle birlikte çalışırlar.DGS ile Dikey Geçiş Yapabilecekleri Bölümler: 1.Gıda Mühendisliği, 2.Kimya, Beslenme ve Diyetetik, 3.Bitki Koruma, 4.Tarımsal Biyoteknoloji